3η βρεφική ηλικία: η σημασία της σωστής επιλογής γάλακτος!

ΗiPP 3 Bio COMBIOTIC®
Σωστή διατροφή μετά τον 12ο μήνα, με πρότυπο τη φύση!

Θεωρητικά, μετά το πέρας του 12ου μήνα ζωής του, το βρέφος μας θα πρέπει να έχει δοκιμάσει και να καταναλώνει όλες τις τροφές. Ωστόσο, το γάλα παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο της διατροφής του, το οποίο του παρέχει ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται. Το γάλα έχει αποκτήσει και άλλες διαστάσεις πλέον στη ζωή του βρέφους μας, δεν εξυπηρετεί μόνο σκοπούς θρέψης, αφού όλο αυτό το διάστημα το βρέφος τρεφόταν κατά βάση με γάλα. Συνεπώς, η κατάλληλη επιλογή γάλακτος κατά την 3η βρεφική ηλικία είναι πολύ σημαντική.

Το βρέφος γίνεται σιγά-σιγά πιο κινητικό, κάνει περισσότερα βήματα και, γενικά, η δραστηριότητά του αυξάνεται. Κατά συνέπεια και οι διατροφικές του ανάγκες αλλάζουν.

Το HiPP 3 Bio Combiotic είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες και να προωθεί ιδανικά την ανάπτυξη και υγεία του βρέφους άνω των 12 μηνών. Για περισσότερα από 10 χρόνια τώρα, η σειρά HiPP Bio Combiotic βασίζεται στη δοκιμασμένη φόρμουλα για την υποστήριξη του εντερικού μικροβιώματος. Το HiPP 3 Bio Combiotic έχει εμπλουτιστεί με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το DHA (εικοσιδυεξαενοϊκό οξύ), ένα απαραίτητο Ωμέγα 3 λιπαρό οξύ το οποίο ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του και είναι απαραίτητο να το προσλάβει από τη διατροφή. Τα λιπαρά οξέα αυτά περιέχονται στο μητρικό γάλα, όταν όμως αρχίζει το στάδιο του απογαλακτισμού υπάρχει ο κίνδυνος να μην καλύπτονται οι ανάγκες σε αυτά. Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων και των νευρικών κυττάρων.

Επιπλέον, το HiPP 3 Bio Combiotic περιέχει φυσικούς γαλακτοβάκιλλους, οι οποίοι περιέχονται και στο μητρικό γάλα. Οι γαλακτοβάκιλλοι αυτοί είναι τα γνωστά σε όλους μας πλέον προβιοτικά και συνοδεύονται στο γάλα με ολιγοσακχαρίτες, οι οποίοι δρουν ως πρεβιοτικά. Έτσι, ο συνδυασμός προβιοτικών και πρεβιοτικών ενισχύει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και όχι μόνο! Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η σωστή ισορροπία και συνύπαρξη προβιοτικών και πρεβιοτικών συμβάλλει στη γενικότερη υγεία μας (σωματικό βάρος, εγκεφαλική λειτουργία κ.ά.). Επιπλέον, υπάρχουν κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου συνδυασμού πρεβιοτικών και προβιοτικών.

Άλλο ένα όφελος του HiPP 3 Bio Combiotic είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για την πρόληψη της παχυσαρκίας, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Επίσης, περιέχει όλα τα μακροθεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά στις σωστές αναλογίες για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Το HiPP 3 Bio Combiotic, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω και φέροντας την υπογραφή της HiPP, η οποία είναι συνώνυμο της ποιότητας και της θρέψης, μετά από τόσες δεκαετίες στον χώρο της βρεφικής – παιδικής διατροφής, είναι αναμφίβολα το γάλα στο οποίο μπορούμε να εμπιστευτούμε την ανάπτυξη των παιδιών μας!

Θαλής Παναγιώτου
Κλινικός Διαιτολόγος