Βιωσιμότητα στην οργάνωση της εταιρείας

Για την HiPP, η βιωσιμότητα δεν είναι ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ. Για πάνω από 50 χρόνια, έχουμε δεσμευτεί στην βιολογική γεωργία. Ως μια πρωτοποριακή επιχείρηση είχαμε τεράστια επιρροή στην δημιουργία βιώσιμων προτύπων. Η διαχείριση της βιωσιμότητάς μας επικεντρώνεται στην εταιρία στο σύνολό της καθώς και σε ολόκληρη την αλυσίδα  δημιουργίας αξίας.

 Επίσης, εφαρμόζουμε τα καθιερωμένα πρότυπα της HiPP με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς μας για να διασφαλίσουμε την ποιότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, και τις δίκαιες, κοινωνικές συνθήκες εργασίας.

Με μας η βιωσιμότητα είναι θέμα διαχείρισης 

Η διαχείριση της βιωσιμότητας είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο της διαχείρισης της εταιρείας μας . Κάθε τμήμα της εταιρείας διορίζει έναν υπεύθυνο βιωσιμότητας ο οποίος εργάζεται ενεργά για την ανάπτυξη και την υλοποίηση των στόχων. 

Tεκμηρίωση

Στην Έκθεση Βιωσιμότητας δημοσιεύουμε όλα τα σημαντικά στοιχεία της εταιρείας καθώς και τους ετήσιους στόχους μας. Όλες οι εγκαταστάσεις της HiPP πιστοποιούνται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001. Το Pfaffenhofen ήταν το πρώτο το 1997 και έχει επίσης επαληθευτεί σύμφωνα με το EMAS (Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ).

Βραβεία (μια επιλογή)

1997 - ¨Eco-Manager of the Year " από την Capital και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF)
2000 - "Millennium Business Award" από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC)
2002 - "Energy Globe" για ένα από τα 50 καλύτερα concept ενέργειας στον κόσμο
2003 - "Γερμανικό Βραβείο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης"
2008 - "Κινητικότητα Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης" για την υποδειγματική διαχείριση ταξιδιών
2009 - "Επωνυμία του αιώνα"
2009 - "Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας", στην κατηγορία «Αγορές»
2009 - "Golden Flower of Rheydt" - βραβείο προστασίας του περιβάλλοντος
2010 - "Pro Biokultura"
2010 - "Steiger Award" για την εξαιρετική περιβαλλοντική διαχείριση
2010 – Βραβείο "Επιχειρηματία της Χρονιάς"
2011 – Βραβείο «The Honourable Merchant»
2011 - "Γερμανικό Solar Award"

Συνεργασίες

Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένας οργανισμός που μαθαίνει, που συμμετέχει σε δίκτυα και που συνεργάζεται στενά με πανεπιστήμια, επιστημονικά ιδρύματα και άλλους εταίρους.