Brownies ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σνακ Υψηλής Ενέργειας Ειδικά για Νήπια

Nutritional ID

  • Δεν περιέχει γλουτένη και γαλακτοκομικά
  • Χωρίς ίνες (χαμηλού υπολείμματος)

 

Μερίδες: 6 (50γρ. η μερίδα)

Υλικά:

  • 2 βιολογικά αυγά – κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής (200γρ)  χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια

  • 25γρ βούτυρο καρύδας (μπορεί να αντικατασταθεί με αγνό αγελαδινό βούτυρο, σε περίπτωση που το παιδί σας δεν ακολουθεί δίαιτα ελεύθερη γάλακτος) 

  • 40γρ HiPP Bio Ρυζάλευρο

  • 100γρ σοκολάτα bitter με περιεκτικότητα σε κακάο >75%

  • 5γρ σκόνη άγλυκο κακάο (για σεμιζάρισμα φόρμας)

  • 25γρ μέλι

  • 100γρ. HiPP Μήλο βιολογικής προέλευσης, χωρίς προσθήκη ζάχαρης (100% μήλο)

Εκτέλεση:

Μείγμα 1: Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με τα 50γρ. βούτυρο καρύδας σε μπεν μαρί
Μείγμα 2: Σε μια μπασίνα (ή μπωλ)  βάλτε το ρυζάλευρο HiPP, το μέλι, τον πολτό μήλου και τους κρόκους  και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Μείγμα 3: Σε μια μπασίνα (μπώλ) χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγγα σφιχτή.
Σεμιζάρετε φόρμες ζαχαροπλαστικής καραμελέ πρώτα με λίγο βούτυρο και μετά με λίγο κακάο
Μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίξτε το μείγμα 1 στο μείγμα 2 και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (πχ. σπάτουλα σιλικόνης maryse) να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε με μια σπάτουλα και την μαρέγγα (μείγμα 3) και ανακατέψτε με την σπάτουλα maryse με κυκλικές κινήσεις (από κάτω προς τα πάνω) μέχρι να ομογενοποιηθούν (να ενσωματωθεί καλά η μαρέγγα). Τοποθετήστε το τελικό μείγμα στα φορμάκια της καραμελέ και ψήστε στους 170oC για 10-12λεπτά (ανάλογα πόσο σφιχτό θέλετε το αποτέλεσμα)
*Μπορεί να φτιαχτεί και 1-2ημέρες νωρίτερα και να μείνει στο ψυγείο.
**Μπαίνει και σε κατάψυξη για χρήση μετά από 1-2εβδομάδες

Yψηλής θερμιδικής αξίας σνακ χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά! Δώστε στο παιδί σας την ειδική διατροφική φροντίδα που χρειάζεται, έτσι ώστε να επανέλθει θριαμβευτικά στην τροχιά της υγιούς ανάπτυξης!

Η ανάπτυξη απαιτεί επαρκή ποσότητα ενέργειας και όλων των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών. Μερικά παιδιά απαιτούν επιπρόσθετες θερμίδες για να προάγουν την αύξησης βάρους ή να επιτύχουν αντιρροπιστική επιτάχυνση της ανάπτυξης τους, ενώ παρουσιάζουν ταυτόχρονα δυσανεξία ή αλλεργία στην γλουτένη και τα γαλακτοκομικά.
Γνωρίζετε ότι τα μήλα – χάρη στην πηκτίνη που περιέχουν – αλλά και η μαύρη σοκολάτα και το κακάο, αποτελούν πρεβιοτικές τροφές οι οποίες όπως αποδεικνύουν επιστημονικές μελέτες έχουν σημαντική θετική επίδραση στο «εντερικό μικροβίωμα», δηλαδή συμβάλλουν σε ιδανικότερη σύνθεση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου; Ισχυρό εντερικό μικροβίωμα σημαίνει υγεία!  

ΤoP TiP: Η σοκολάτα Bitter με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο είναι η υγιεινή σοκολάτα! Σε περίπτωση που στο παιδί σας έχει συσταθεί δίαιτα αποφυγής σε γάλα, διαβάστε προσεκτικά την λίστα των συστατικών στην ετικέτα της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσετε στην συνταγή και αποφύγετε αυτές που περιέχουν τα κάτωθι συστατικά τα οποία υποδηλώνουν την παρουσία πρωτεΐνης γάλακτος: γάλα, βούτυρο, καζεϊνη και καζεϊνικά άλατα, τυρί, γιαούρτι, κρέμα (συμπεριλαμβανομένου της κρέμας ζαχαροπλαστικής), γαλακτόζη, γαλακτοαλβουμίνη, λακτόζη, λακτουλόζη, ορός (σε οποιαδήποτε μορφή).  

Διατροφική αξία*/ ανά μερίδα 50γρ.:

Θερμίδες (Kcal) 205, Λιπαρά (g) 16.5 (εκ των οποίων κορεσμένα 9g),  Υδατάνθρακες (g) 13 (εκ των οποίων σάκχαρα 7g), Πρωτεϊνες (g) 4, Eδώδιμες ίνες (g) 0

*Η διατροφική ανάλυση αφορά την χρήση των υλικών που δίνονται στην συνταγή.

Με αγάπη
Χριστίνα Κωστάρα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MMedSci