Ήπια φροντίδα της επιδερμίδας από την HiPP με βιολογικό αμυγδαλέλαιο.

Το παραδοσιακό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας!

Από πού προέρχονται τα βιολογικά μας αμύγδαλα; Πού και πώς καλλιεργούνται;

Η άγρια αμυγδαλιά είναι καρποφόρο δέντρο που καλλιεργείται από την αρχαιότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Τα αμύγδαλα που χρησιμοποιεί η HiPP για την παραγωγή του λαδιού της προέρχονται από την Ισπανία. Οι αμυγδαλιές μας καλλιεργούνται στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας, στην περίφημη “Costa Blanca” στην περιοχή του Αλικάντε, όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι οι ιδανικές. Οι αμυγδαλιές καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας (με βάση τον Κανονισμό της ΕΕ για τη βιολογική παραγωγή 834/2007/ΕΚ).

Πώς παράγεται το βιολογικό μας αμυγδαλέλαιο;

Το βιολογικό μας αμυγδαλέλαιο προέρχεται από ώριμα, γλυκά αμύγδαλα – τα λεγόμενα “pinchados”. Στην Ισπανία η συγκομιδή των αμυγδάλων λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο και στη συνέχεια τα αμύγδαλα μεταφέρονται στη Γερμανία. Επιλέγονται μόνο οι πιο εκλεκτοί καρποί, οι οποίοι υποβάλλονται σε ψυχρή έκθλιψη και στη συνέχεια διηθούνται. Η έκθλιψη γίνεται με μηχανικά μέσα. Οι ανεπιθύμητες πρωτεϊνικές ουσίες απομακρύνονται με διήθηση. Η συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής είναι η μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή ποιότητα και ασφάλεια του προϊόντος.

Για ποιο λόγο το βιολογικό αμυγδαλέλαιο θεωρείται προϊόν υψηλής ποιότητας;

Το αμυγδαλέλαιο είναι από τα πιο πολύτιμα και ακριβά έλαια που χρησιμοποιούνται για την περιποίηση της επιδερμίδας. Η περιεκτικότητα ενός αμυγδάλου σε έλαιο είναι 50 με 55%. Το αμυγδαλέλαιο είναι κιτρινωπής απόχρωσης, λεπτόρρευστο και έχει ένα χαρακτηριστικό ελαφρύ άρωμα και γεύση. Λόγω της σύνθεσής του, το αμυγδαλέλαιο ανήκει στα πλέον πολύτιμα έλαια περιποίησης της επιδερμίδας και έχει ιδιαίτερα θρεπτικές ιδιότητες: είναι πλούσιο σε φιλικά προς την επιδερμίδα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (> 90%) που θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα σε μεγάλο βαθμό. Η περιεκτικότητα του αμυγδαλέλαιου σε ελαϊκό οξύ είναι ιδιαίτερα υψηλή ( ~70%), ενώ ακολουθεί η περιεκτικότητα σε λινολενικό οξύ (>20%). Το γ-λινολενικό οξύ (GLA) είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το ξηρό δέρμα. Το αμυγδαλέλαιο περιέχει επίσης φυσική βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη), η οποία είναι αντιοξειδωτικό (καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες) και έτσι προστατεύει την επιδερμίδα από εξωτερικές επιδράσεις.

Γιατί το βιολογικό αμυγδαλέλαιο είναι κατάλληλο για τη φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας;

Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία εδώ και αιώνες με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, ενώ τα οφέλη του στην επιδερμίδα είναι γνωστά ήδη από την αρχαιότητα. Έχει αποδεδειγμένα ευεργετική δράση στην ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα, καθώς είναι καλά ανεκτό από ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες και βοηθά στην αναπλήρωση των ελαίων. Το αμυγδαλέλαιο είναι ασύγκριτα απαλό και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Ο συνδυασμός των θρεπτικών του ιδιοτήτων και της απαλότητάς του είναι ο λόγος που ακόμη και οι μαίες το προτείνουν συχνά για τη φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας. Αποτελεί επίσης το ιδανικό λάδι για μασάζ καθώς αφήνει μια απίστευτα απαλή αίσθηση στην επιδερμίδα.