Τι βοηθά στην αντιμετώπιση της καούρας;

Όταν έχετε καούρα, το γαστρικό οξύ ανεβαίνει από το στομάχι σας στον οισοφάγο, προκαλώντας ένα αίσθημα καύσου μια διαπεραστική αίσθηση στο στήθος σας.  Αυτό το φαινόμενο μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά εξαφανίζεται εντελώς μετά.

Έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για σας εάν υποφέρετε από καούρα. Φροντίστε να μην ερεθίζετε περαιτέρω το ήδη ερεθισμένο στομάχι σας. Το αλκοόλ και η νικοτίνη είναι στον κατάλογο των απαγορευμένων σε κάθε περίπτωση! Πέντε έως έξι μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ιδανικά, το τελευταίο θα πρέπει να λαμβάνεται νωρίς. Κάθε γυναίκα πρέπει να ανακαλύψει για τον εαυτό της ποια τρόφιμα ή ποτά προκαλούν καούρα περισσότερο, έτσι ώστε να μπορεί να τα αποφεύγει. Αυτά μπορεί για παράδειγμα να είναι γλυκά, ζεστά ή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες γεύματα. Ο καφές επίσης προκαλεί συχνά καούρα.

Τα τρόφιμα που έχουν μια κατευναστική επίδραση στο στομάχι μπορεί να βοηθήσουν, για παράδειγμα το   γιαούρτι, το γάλα, το βρασμένο σπανάκι, τα καρότα και οι πατάτες. Μια καλή θεραπεία για την καούρα είναι να κοιμάστε με το στήθος σας ελαφρώς υψωμένο, έτσι ώστε το γαστρικό οξύ να μην μπορεί να ρέει πίσω στον οισοφάγο.