Χρειάζεται το μωρό μου φαγητό τη νύχτα;

Κάθε παιδί έχει το δικό του μοτίβο και τις δικές του απαιτήσεις στον ύπνο και στο φαγητό. Ιδίως τα νεογέννητα μωρά, στις πρώτες τους εβδομάδες δεν έχουν καμία αίσθηση της ημέρας ή της νύχτας. Το μωρό απλά δεν είναι συνηθισμένο να μην τρέφεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στη μήτρα της μητέρας του το μωρό "τρεφόταν" όλο το εικοσιτετράωρο. Ως εκ τούτου, να είστε προετοιμασμένοι για πολλές φορές που θα «σας καλεί το καθήκον» τη νύχτα κατά τις πρώτες λίγες εβδομάδες.

Εάν ταΐζετε το μωρό σας παρασκεύασμα βρεφικού γάλακτος, μπορείτε να το κάνετε με τη σειρά με το σύντροφό σας. Φυσικά, μπορείτε να έχετε το ίδιο όφελος αν αντλείτε το μητρικό γάλα το βράδυ και το διατηρείτε στο ψυγείο (καλά σφραγισμένο στους +4°C έως +6°C μέχρι 2 ημέρες).

Στην ηλικία των τριών μηνών το μωρό σας θα είναι σε θέση να αντέξει μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μεταξύ των γευμάτων, με αποτέλεσμα να κοιμάται περισσότερο το βράδυ αντί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από το δεύτερο εξάμηνο, τα παιδιά δεν χρειάζονται πια φαγητό το βράδυ, γιατί σε αυτή την ηλικία ο ρυθμός που ένα υγιές παιδί πεινάει και χορταίνει θα μετατεθεί εξ ολοκλήρου στη διάρκεια της ημέρας.

Βρεφική κρέμα γάλακτος πριν τον ύπνο

Μια βρεφική κρέμα γάλακτος ως τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο θα κρατήσει το μωρό χορτάτο για περισσότερη ώρα απ’ ότι το μητρικό γάλα ή το παρασκεύασμα βρεφικού γάλακτος. Οι Βρεφικές Κρέμες Γάλακτος HiPP είναι διαθέσιμες ως στιγμιαία προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις ανακατέψετε με νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έτοιμα-προς-κατανάλωση βαζάκια με Βρεφικές Κρέμες HiPP Good Night - χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Επίσης, το μπιμπερό HiPP Good Night από τον 6ο μήνα είναι μια εναλλακτική λύση όταν το μωρό σας είναι πολύ κουρασμένο για να φάει με κουτάλι. Είναι βιολογικό γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας με λεπτές νιφάδες δημητριακών, ιδανικό πριν τον ύπνο.

Μπορείτε να βρείτε μια επισκόπηση όλων των γευμάτων HiPP Good Night εδώ.

Είναι σημαντικό να αισθάνεται χορτάτο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Για να αισθάνεται το μωρό σας χορτάτο το βράδυ, δεν είναι σημαντικό μόνο ένα θρεπτικό βραδινό γεύμα, αλλά και επαρκές φαγητό όλη την ημέρα. Αν θέλετε το μωρό σας να κοιμηθεί όλη τη νύχτα, είναι σημαντικό να ικανοποιείτε τις διατροφικές του ανάγκες και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να μετατοπίσετε το ενεργειακό περιεχόμενο του βραδινού γεύματος στη διάρκεια της ημέρας. Προσφέρετε ένα μεσημεριανό γεύμα που περιέχει λαχανικά και κρέας ή ψάρι. Δεν αρκεί να αντικαταστήσετε απλά ένα γεύμα γάλακτος με μόνο ένα βαζάκι λαχανικών. Στην αρχή της ηλικίας των τροφών απογαλακτισμού και για όσο διάστημα το μωρό σας δεν μπορεί να τελειώσει μια ολόκληρη μερίδα, μπορείτε να συνεχίσετε να το ταΐζετε μετά με γάλα μέχρι να είναι εντελώς χορτάτο. Η εμπειρία δείχνει ότι η ποσότητα του γάλακτος θα μειώνεται σταδιακά, μέχρι το γεύμα του γάλακτος να αντικατασταθεί πλήρως από μια βρεφική κρέμα.

Σταδιακή απεξάρτηση του μωρού από τα βραδινά γεύματα

Τα βραδινά γεύματα μπορούν να μετατραπούν σε μια απλή συνήθεια που το μωρό σας να μην είναι πρόθυμο να εγκαταλείψει. Εάν το μωρό σας συνεχίζει να ξυπνάει το βράδυ, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τσάι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή βρασμένο νερό - αλλά μην προσφέρετε καθόλου φαγητό. Τα βραδινά γεύματα εμποδίζουν τον ύπνο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και μπορούν επίσης να βλάψουν τα πρώτα δοντάκια του μωρού, επειδή είναι απίθανο να καθαριστούν μετά. Για να σπάσετε αυτή τη συνήθεια, φυσικά, θα χρειαστείτε χρόνο και υπομονή, αλλά με ηρεμία και σταθερότητα θα πετύχετε αυτό το στόχο.