Παρασκευάσματα Βρεφικού Γάλακτος

Πότε θα πρέπει να αλλάξω από το ένα στάδιο ταΐσματος στο επόμενο; Από ποια ηλικία μπορεί να πίνει το παιδί μου αγελαδινό γάλα ;

Η αλλαγή σε διαφορετικό βρεφικό γάλα ή σε τροφές είναι μια δυνατότητα χωρίς όμως να είναι απαραίτητο. Το παιδί σας είναι εφοδιασμένο με όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά από το πλήρες φάσμα των Παρασκευασμάτων Βρεφικού Γάλακτος της HiPP - φυσικά σε συνδυασμό με τις κρέμες στην κατάλληλη ηλικία όταν αρχίζουν οι τροφές απογαλακτισμού. Είναι σημαντικό το παιδί σας να είναι ικανοποιημένο και χορτάτο με το παρασκεύασμα βρεφικού γάλακτος που έχει επιλεγεί. Ωστόσο, η αλλαγή σε ένα διαφορετικό βρεφικό γάλα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τηρούνται η ηλικία και οι διατροφικές συστάσεις.

Η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά - απλά αυξάνοντας τον αριθμό των μπιμπερό που περιέχουν το νέο βρεφικό βάλα καθημερινά. Έτσι, το πεπτικό σύστημα του μωρού σας μπορεί να συνηθίσει το νέο βρεφικό γάλα και μπορείτε να δείτε κατά πόσο το μωρό σας ανέχεται το νέο βρεφικό γάλα. Δεν πρέπει όμως να αναμειγνύετε δύο διαφορετικά παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος στο ίδιο μπιμπερό.

Κατά το πρώτο έτος της ζωής, το αγελαδινό γάλα θα πρέπει να δίνεται μόνο σε μικρές ποσότητες σαν ένα συστατικό ενός γεύματος, αλλά όχι ως ρόφημα από μπιμπερό. Όταν το παιδί σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας, οι ειδικοί συστήνουν τα γάλατα ανάπτυξης για πρωινό, στο μούσλι ή ως ένα ρόφημα στο φλιτζάνι. Παρέχει στο παιδί σας σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για μια υγιή ανάπτυξη. Έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που είναι κατάλληλη για παιδιά.

 

Πότε θα πρέπει να αλλάξω από υποαλλεργικό βρεφικό γάλα ΗΑ σε κανονικό βρεφικό γάλα;

Μια σταθερά χαμηλή σε αλλεργιογόνα διατροφή κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου είναι αποφασιστική για την πρόληψη των αλλεργιών.

Βρέφη τα οποία διατρέχουν κίνδυνο αλλεργιών θα πρέπει να τρέφονται μόνο με μητρικό γάλα ή με υποαλλεργικό βρεφικό γάλα (βρεφικό γάλα ΗΑ) κατά τους πρώτους έξι μήνες

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αυτά τα μέτρα για την πρόληψη των αλλεργιών παύουν να ισχύουν μόλις χορηγηθούν κανονικά παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος ή ειδικά μη-υδρολυμένα βρεφικά γάλατα, π.χ. Αντιαναγωγικό Βρεφικό Γάλα ή θεραπευτική τροφή. Το εάν και πόσο αυστηρά θα πρέπει να ακολουθείται μια δίαιτα χαμηλή σε αλλεργιογόνα από το δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους θα πρέπει να αποφασιστεί σε ατομική βάση – κατά προτίμηση με το γιατρό σας.

Μπορείτε να διευρύνετε τη διατροφή του μωρού σας ανάλογα με τα προϊόντα της HiPP με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλλεργιογόνα.

Για πόσο καιρό μπορεί να δίνεται ένα παρασκεύασμα βρεφικού γάλακτος;

Τα παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος της HiPP όπως το HiPP 1 είναι ιδανικά για την διατροφή του βρέφους από 0 ως 6 μηνών, ενώ τα παρασκευάσματα δεύτερης βρεφικής ηλικίας, όπως HiPP 2 και 3 είναι ακριβώς κατάλληλα για το δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους.

Τα γάλατα δεύτερης βρεφικής ηλικίας περιέχουν περισσότερο σίδηρο από τα παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος για να διασφαλίζουν επαρκή εφόδια σιδήρου κατά το δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους. Δεν υπάρχει κάποια καθορισμένη χρονική στιγμή στην οποία πρέπει να σταματήσετε να δίνετε τα παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος. Παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος και δεύτερης βρεφικής ηλικίας μπορούν να χορηγούνται όσο το απαιτεί το μωρό.

Τα βρεφικά γάλατα είναι πλήρη γεύματα τα οποία αντικαθίστανται βήμα με βήμα με μια ισορροπημένη διατροφή μετά τον 4ο μήνα.

Όταν το παιδί σας περάσει την ηλικία του ενός χρόνου,θα πρέπει να πίνει γάλα ως μέρος ενός γεύματος. Το HiPP Growing-up Γάλα για 12+ μήνες είναι απολύτως κατάλληλο. Είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των νηπίων και χορηγείται καλύτερα ως μέρος ενός γεύματος, αντί του αγελαδινού γάλακτος: π.χ. με ένα σάντουιτς ή με μούσλι ή απλά ως ένα ρόφημα στο φλυτζάνι ανάμεσα στα γεύματα. Να θυμάστε ότι το αργότερο στην αρχή του δεύτερου έτους, το παιδί θα πρέπει να πίνει γάλα και άλλα υγρά σε φλυτζάνι. Έτσι το παιδί σας ενθαρρύνεται να μάθει νέες δεξιότητες, να αποφεύγει το συνεχές πιπίλισμα και συνάμα προστατεύονται τα δόντια από την τερηδόνα.

Έχετε άλλες επιπλέον ερωτήσεις;


Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:Έντυπο Επικοινωνίας