Ερευνητική Ομάδα του Μητρικού Γάλακτος

Μετά τη γέννηση μπαίνουν τα θεμέλια για έναν υγιή οργανισμό. Η σωστή διατροφή έχει αποφασιστική σημασία. Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για την ανάπτυξη ενός μωρού και προσφέρει με τη μοναδική σύνθεσή του την βέλτιστη προστασία από αλλεργίες και ασθένειες.

Έτσι ώστε τα παιδιά που δεν θηλάζουν να μπορούν να πάρουν την καλύτερη δυνατή διατροφή, εδώ στην εταιρεία HiPP παράγουμε παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος υψίστης ποιότητας – με βάση επικαιροποιημένες επιστημονικές γνώσεις και με πρότυπο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό μητρικό γάλα!

Η Ερευνητική Ομάδα του Μητρικού Γάλατος της Hipp

μελετά τη σύνθεση του μητρικού γάλακτος και την θετική επίδρασή του στην υγεία των βρεφών εδώ και χρόνια. Διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της διατροφής των βρεφών συζητούν με τους διατροφολόγους της HiPP τα νεότερα πορίσματα της έρευνας στο μητρικό γάλα και τις πιθανότητες αυτά να ληφθούν υπόψη στην περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων. 

Ήδη από το 2007, όταν συστάθηκε αυτή η ερευνητική ομάδα, αποφασίστηκε ότι ο συνδυασμός των εδώδιμων ινών του μητρικού γάλακτος και των φυσικών καλλιεργειών γαλακτικού οξέος θα αποτελούσαν την ιδανική λύση στη μελλοντική ανάπτυξη των παρασκευασμάτων βρεφικού γάλακτος.

Δύο κλινικές μελέτες, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε ένα διεθνές επαγγελματικό ακροατήριο 2010 και στις αρχές του 2011, κατέδειξαν με εντυπωσιακό τρόπο τα οφέλη που θα μπορούσε να είχε σε μη-θηλάζοντα  βρέφη η παραγωγή παρασκευασμάτων βρεφικού γάλακτος που είναι όμοιο με το μητρικό.

Σήμερα, με τα νέα παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος, η HiPP είναι η πρώτη επωνυμία που δίνει τη δυνατότητα στις μητέρες να παρέχουν στα μωρά τους ακόμη και μετά το θηλασμό τις απαραίτητες εδώδιμες ίνες (GOS *), φυσικές καλλιέργειες γαλακτικού οξέος και σημαντικά Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

*Γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες - που λαμβάνονται από την λακτόζη