Η ορθή πρόσληψη θρεπτικών ουσιών για νήπια

Το HiPP JUNIOR COMBIOTIC® είναι σχεδιασμένο ειδικά για να καλύπτει τις ειδικές διατροφικές ανάγκες των νηπίων βοηθώντας το παιδί σας να βελτιώσει την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη έδειξε ότι μέση συγκέντρωση της βιταμίνης D στα παιδιά 1-4 ετών στην Ελλάδα, φτάνει σε επαρκή επίπεδα μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ότι κατά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου τα παιδιά δεν προσλαμβάνουν επαρκή βιταμίνη D και υποφέρουν από ανεπάρκεια της βιταμίνης αυτής. Τα επίπεδα βιταμίνης D εξαρτώνται από την εποχή του χρόνου.

Η πτώση στα επίπεδα βιταμίνης D μετά το καλοκαίρι οφείλεται σε ανεπαρκή έκθεση στον ήλιο. Μέχρι και 90% της βιταμίνης D παράγεται στο δέρμα και μόλις 5-10% απορροφάται μέσω των τροφών. Εάν υπάρχει ανεπαρκής ηλιοφάνεια, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι σε θέση να παράγει αρκετή ποσότητα βιταμίνης D.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013 από τους Hower et al. έδειξε ότι η πτώση στα επίπεδα βιταμίνης D στα νήπια κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών θα μπορούσε να προληφθεί με τη χορήγηση του HiPP JUNIOR COMBIOTIC 2+. Η χορήγησή του θα μπορούσε ακόμη και να αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πράγμα που δεν φάνηκε δυνατόν με τη χορήγηση αγελαδινού γάλακτος χαμηλού σε λιπαρά, έναντι του οποίου δοκιμάστηκε το και το οποίο έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα βιταμίνης D.