Energy Booster Milkshake

Θρεπτικό ρόφημα , με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.
Ειδικά για νήπια.

Nutritional ID

  • Υπερθερμιδικό - υπερπρωτεϊνικό ρόφημα.
  • Ιδανικό για παιδιά (άνω του 1 έτους) με ελλιπή ανάπτυξη.
  • Πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.
  • Πηγή φολικού οξέος, για τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Χτυπήστε στο μπλέντερ

  • 170ml έτοιμο γάλα HiPP 3 BIO Combiotic® (παρασκευασμένο σύφωνα με τις οδηγίες παρασκευής δηλ. 150ml βρασμένο νερό και 5 μεζούρες HiPP 3 BIO Combiotic®)

  • 35γρ βιολογικό φυστικοβούτυρο από αγνά υλικά

  • 20γρ αβοκάντο

  • • 50γρ HiPP Μήλο με νεκταρίνι και μάνγκο (ή εναλλακτικά Βιολογική Κρητική μπανάνα)

Θρεπτικό ρόφημα για παιδιά άνω του 1 έτους τα οποία παρουσιάζουν κακή θρέψη (υποσιτισμό) με σύνθεση σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η ενεργειακή πυκνότητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικών των τροφίμων/ ροφημάτων για τα παιδιά με ελλιπή ανάπτυξη (Failure to thrive), καθώς έχουν αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις, ενώ κάποια μπορεί να έχουν φτωχή όρεξη ή αδυναμία κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας τροφίμου. Είναι ένα υπερθερμιδικό (1.5Kcal/ml), υπερπρωτεϊνό (12% των συνολικών θερμίδων) ρόφημα με βάση υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη (γάλα HiPP 3 Bio Combiotic) και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά – απαραίτητα για μέγιστη απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών - ιδιαίτερα α-λινολενικό οξύ (ALA), ένα από τα σημαντικότερα μακροθρεπτικά συστατικά που επιδρά στη λειτουργία του εγκεφάλου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που θεωρούνται κρίσιμα για την ανάπτυξη (growth nutrients) με αποτέλεσμα να παρέχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού σας.

  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουγρία (εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου και σιδήρου, άνω του 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τα μικρά παιδιά). Μολονότι όλα τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου (και κατά συνέπεια ανάπτυξη των γνωστικών, των κινητικών και των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων σε όλη τη διάρκεια της ζωής του), ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος (μαζί με το ιώδιο) κατέχουν κρίσιμο ρόλο κατά την πρώιμη παιδική ηλικία!
  • Εξαιρετική πηγή ασβεστίου Ca (άνω του 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για μικρά παιδιά) • Πηγή φολικού οξέος (άνω του 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για μικρά παιδιά), το οποίο μεταξύ άλλων, συμβάλλει στη φυσιολογική αιμοποίηση και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες για μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

 

ToP TiP: Ο σίδηρος και το α-λινολενικό οξύ (μαζί με το ιώδιο, την βιταμίνη D και το DHA) αποτελούν θρεπτικά συστατικά τα οποία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) η κατανάλωση είναι χαμηλή σε βρέφη και μικρά παιδιά και θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην επαρκή πρόσληψη!

Με αγάπη
Χριστίνα Κωστάρα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MMedSci

Διατροφική αξία*/ ανά μερίδα 270ml: Θερμίδες (Kcal) 400, Λιπαρά (g) 28.5 (εκ των οποίων κορεσμένα 6g), Υδατάνθρακες (g) 22 (εκ των οποίων σάκχαρα 17g), Πρωτεϊνες (g) 11.9 (12% των θερμίδων), Eδώδιμες ίνες (g) 2.78, Ασβέστιο (Ca) (mg) 143, Σίδηρος (Fe) (mg) 2.65, Φυλλικό οξύ (μg) 19.6, Ψευδάργυρος (Zn) (mg) 1.7

*Διατροφική ανάλυση με βάση τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην συνταγή