Το μαγνήσιο που παίζει παντού

Γιατί το μαγνήσιο είναι τόσο σημαντικό;

Το μαγνήσιο είναι ένας πραγματικός μπαλαντέρ. Αυτό το ανόργανο στοιχείο παίζει ρόλο σχεδόν σε όλες τις σωματικές λειτουργίες. Ρυθμίζει περισσότερα από τριακόσια ένζυμα και εμπλέκεται στην σύσπαση των μυών. Έτσι δεν είναι περίεργο ότι περίπου το ένα τρίτο του μαγνησίου του οργανισμού βρίσκεται στους μύες. Το μαγνήσιο υποστηρίζει τους μύες διασφαλίζοντας ότι οι μυϊκές ίνες συσπώνται και χαλαρώνουν. 

Σε γενικές γραμμές, οι απαιτήσεις σε μαγνήσιο δεν είναι σημαντικά υψηλότερες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απ΄ ότι πριν. Παρ 'όλα αυτά , λόγω των πολλών λειτουργιών του, θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια σταθερή πρόσληψη μαγνησίου.

Καλές πηγές μαγνήσιου

Στην πραγματικότητα, μόνο λίγα τρόφιμα περιέχουν σημαντικές ποσότητες μαγνησίου. Τα φύτρα σίτου ή οι ηλιόσποροι είναι καλές πηγές, αλλά παίζουν μόνο δευτερεύοντα ρόλο στην καθημερινή διατροφή. Γενικά, θα πρέπει να προτιμάτε τα προϊόντα ολικής αλέσεως από το λευκό αλεύρι. Τα φασόλια συμβάλλουν επίσης στην προμήθεια του μαγνησίου.

Μερικά μεταλλικά νερά είναι μια καλή πηγή μαγνησίου. Αξίζει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ετικέτα. Μια περιεκτικότητα μαγνησίου 100 mg ανά λίτρο, είναι ιδανική.

Συμπτώματα ανεπάρκειας

Μια ανεπάρκεια θα έχει οδυνηρές συνέπειες, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας: η περίφημη κράμπα. Αυτό μπορεί να αποκατασταθεί με την πρόσληψη μαγνησίου. Έγκαιρα σημάδια προειδοποίησης: όταν αισθάνεστε μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια σας, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη μαγνησίου.

Τα συμπτώματα μιας υψηλής έλλειψης μαγνησίου μπορεί να είναι νευρικότητα, απώλεια μνήμης και ζάλη. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να συμβούν πρόωρες συσπάσεις (γύρω στην 30η εβδομάδα), γιατί οι μύες της μήτρας αρχίζουν να είναι σε υπερένταση. Εξασφαλίστε επαρκή πρόσληψη μαγνησίου στη διατροφή σας. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας σε περίπτωση οποιωνδήποτε προβλημάτων!