Συμβουλές για τα βαζάκια

Προετοιμασία σε βαζάκια, πλαστικά δοχεία ή μπολάκια

Αφαιρέστε όση παιδική τροφή αναμένετε ότι θα φάει το μωρό σας και ζεστάνετέ την σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Εάν χρησιμοποιείτε μπεν μαρί, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 70°C, επειδή σε αυτή τη θερμοκρασία η ετικέτα μπορεί να βγει και να σας αναγκάσει να ρίξετε το βαζάκι.

* Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από τον τύπο του
  • Μετά το ζέσταμα, ανακατέψτε το περιεχόμενο μέσα στο βαζάκι, στην κατσαρόλα ή στο μπολάκι με ένα πλαστικό κουτάλι και ελέγξετε προσεκτικά τη θερμοκρασία.
  • Μην επαναχρησιμοποίησετε τα περισσεύματα που έχουν ήδη ζεσταθεί μια φορά.
  • Τα περισσεύματα που δεν έχουν ζεσταθεί μπορούν να παραμείνουν κλειστά σε ψυγείο, αλλά πρέπει να καταναλωθούν μέσα στις επόμενες 1-2 ημέρες (βλ. ετικέτα).
  • Παρακαλούμε προσέξτε: με θερμοκρασίες άνω των 70°C η ετικέτα μπορεί αποκολληθεί και να σας αναγκάσει να ρίξετε το βαζάκι.

Δώστε προσοχή στην ασφάλεια του δοχείου

Κάθε βαζάκι και πλαστικό δοχείο ελέγχεται ότι είναι αεροστεγώς σφραγισμένο πριν αποδεσμευτεί από την μονάδα παραγωγής μας. Αυτό εξασφαλίζει ότι μόνο τα σωστά σφραγισμένα προϊόντα παραδίδονται. Για να προσφέρετε στο μωρό σας παιδική τροφή άριστης ποιότητας ανά πάσα στιγμή, ελέγξτε στο κατάστημα εάν η συσκευασία είναι άθικτη και αμέσως πριν την ανοίξετε για πρώτη φορά.

Όσον αφορά τα βαζάκια, δοκιμάστε το «τεστ καπάκι»: το κέντρο του καπακιού πρέπει να είναι κοίλο (κυρτό ελαφρώς προς τα κάτω) και δεν πρέπει να βρίσκεται υπό πίεση. Κάθε βαζάκι με φουσκωμένο καπάκι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, θα πρέπει να ακουστεί ένας ξεκάθαρος ήχος «κλικ» όταν το ανοίγετε για πρώτη φορά.
Όσον αφορά τα πλαστικά δοχεία και τα μπολάκια, δοκιμάστε το «τεστ πίεσης»: κρατήστε το δοχείο με την ταινία στραμμένη προς τα κάτω, πατήστε ελαφρώς το τοίχωμα του δοχείου - αν το προϊόν έχει διαρροές, μην χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο.