Η σωστή διατροφή πριν τον ύπνο

Ένας ήρεμος και ξεκούραστος βραδινός ύπνος είναι σημαντικός για την υγιή ανάπτυξη του μωρού - και είναι επίσης σημαντικός για την μαμά και τον μπαμπά.

Εκτός από τις διάφορες διαδικασίες ηρεμίας πριν τον  ύπνο και την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ύπνο, τα χορταστικά και εύπεπτα βραδινά γεύματα που δεν είναι βαρυστόμαχα είναι επίσης σημαντικά για να κοιμηθούν τα μωρά εύκολα και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Είναι αυτονόητο ότι οι βρεφικές κρέμες  πριν τον ύπνο δεν πρέπει να περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Μετά τον 4ο – 6ο μήνα, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Παιδικής Διατροφής, το γάλα πρέπει να συμπληρώνεται με τροφές απογαλακτισμού βήμα προς βήμα. Πολλοί γονείς έχουν την ίδια απορία: ποια βιολογική κρέμα είναι η κατάλληλη για έναν καλό βραδινό ύπνο;

Τι είναι εύπεπτο, χορταστικό και μακράς διαρκείας ούτως ώστε να επιτρέπει στο μωρό σας να απολαύσει ένα χαλαρωτικό βραδινό ύπνο;

Η βρεφική κρέμα γάλακτος-δημητριακών είναι ειδικά δοκιμασμένη και ελεγμένη, και αποτελεί μια παραδοσιακή επιλογή για το βράδυ. Το γάλα που περιέχει παρέχει ιδιαίτερα θρεπτικές και εύπεπτες πρωτεΐνες. Οι λεπτές νιφάδες δημητριακών παρέχουν ενέργεια. Οι θρεπτικές νιφάδες εξασφαλίζουν ότι ο οργανισμός θα έχει διαθέσιμη την ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο το μωρό σας θα κοιμάται συνήθως ανενόχλητο χωρίς να ξυπνάει από πόνους της πείνας.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε τη μέρα σας και να ξεκινήσετε μια ξεκούραστη νύχτα:

Δώστε προσοχή στα σημάδια του μωρού σας. Στα βραδινά γεύματα δεν πρέπει να είναι τόσο κουρασμένο που σχεδόν να αποκοιμάται ενόσω τρέφεται. Για να αντέξει όλη τη νύχτα, το μωρό σας θέλει αρκετό χρόνο για να φάει όσο χρειάζεται και να αισθάνεται χορτάτο. Αφήστε τη μέρα να τελειώσει ήρεμα και φροντίστε να περάσετε λίγο χρόνο μαζί του, αγκαλιάζοντας το για να μπορεί να αποκοιμηθεί αφήνοντας το περιβάλλον του – και εσάς – με φυσικό τρόπο. 

Ποιες Βρεφικές Κρέμες Good Night είναι διαθέσιμες από την HiPP;

Ακριβώς αυτό θέλουν οι μαμάδες: όπως τις βιολογικές κρέμες γάλακτος "Good Night" για ανάμιξη, η HiPP έχει αναπτύξει επίσης βραδινά γεύματα σε βαζάκια, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το γάλα που είναι κατάλληλο για μωρά παρέχει στο μωρό σας τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και με θρεπτικές νιφάδες οι οποίες εγγυώνται το αίσθημα της χόρτασης μακράς διαρκείας.

Δεν χρειάζεται καθόλου πρόσθετη ζάχαρη για γλυκά όνειρα. Αυτός είναι ο λόγος που η HiPP αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί καθόλου ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε μόνο συστατικά τα οποία θα χρησιμοποιούσαν και οι μητέρες - καθώς και επιλεγμένες βιταμίνες και ασβέστιο, όπως ορίζεται από τους αυστηρούς κανόνες για τις βρεφικές κρέμες γάλακτος-δημητριακών. 

Συμβουλή: Οι Βρεφικές Κρέμες Good Night της HiPP, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μπορούν να αναμειχθούν με μερικές κουταλιές HiPP Φρούτα που είναι και αυτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Μην ξεχνάτε το βούρτσισμα των δοντιών

Πολύ σημαντικό: πριν τον ύπνο μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα δόντια.