Skip to main content

Τι σημαίνει "κορυφαία βιολογική ποιότητα";

Δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα των
προϊόντων μας! Για το καλό του μωρού σας και του περιβάλλοντός μας.

Εγγυώμαι για αυτό με το όνομά μου.


Επειδή θέλουμε τα παιδιά μας να κληρονομήσουν έναν κόσμο στον οποίο αξίζει να ζουν και να αγαπάνε

HiPP βιολογική καλλιέργεια καρότων

Η ποικιλία καρότου "Dulcis" της HiPP είναι ιδιαίτερα ήπια και ως εκ τούτου ιδανική για ευαίσθητους γευστικούς κάλυκες μωρών.

Μάθετε περισσότερα


Η Βιολογική μας Σφραγίδα HiPP

Ο Stefan Hipp εξηγεί τη διαφορά μεταξύ της τυπικής βιολογικής ποιότητας και της βιολογικής ποιότητας HiPP.

Στη HiPP, έχετε τη δική σας βιολογική σφραγίδα. Γιατί?

Stefan Hipp: Πρώτα απ' όλα, λόγω παράδοσης. Έχουμε μεταβεί στη βιολογική γεωργία εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Εκείνη την εποχή, τα βιολογικά δεν ήταν ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα και σίγουρα κολυμπούσαμε ενάντια στο ρεύμα. Παρ' όλα αυτά, ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι για την επιλογή μας και αναπτύξαμε περαιτέρω τις πρακτικές βιολογικής γεωργίας και παραγωγής, θέτοντας έτσι νέα πρότυπα ποιότητας στον τομέα των παιδικών τροφών. Τα ποιοτικά μας πρότυπα εφαρμόζονται παντού, από την επιλογή του αγρού και την καλλιέργεια της σοδειάς μέχρι την επεξεργασία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία των βιολογικών παιδικών τροφών HiPP σε βαζάκια.

Το λογότυπο βιολογικής παραγωγής της ΕΕ δεν αντιπροσωπεύει επίσης ένα συγκεκριμένο πρότυπο ποιότητας;

Stefan Hipp: Ναι, φυσικά και το κάνει. Ο κανονισμός της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία είναι κάτι καλό. Απαγορεύει την χρήση συνθετικών χημικών φυτοφαρμάκων/λιπασμάτων και πράσινης γενετικής μηχανικής, καθώς και τεχνητών χρωστικών, συντηρητικών, αρωματικών υλών και αρωματικών ενισχυτών.

Γιατί λοιπόν να έχετε τη δική σας βιολογική σφραγίδα - δεν είναι περιττό;

Stefan Hipp: Καθόλου. Το κλασικό λογότυπο της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα είναι καλό και σημαντικό. Ωστόσο, δε ρυθμίζει την ποιότητα των βιολογικών προϊόντων πέρα από αυτό που κάνει ο αγρότης στα χωράφια του. Δυστυχώς, οι ατμοσφαιρικοί και εδαφικοί ρύποι μπορούν επίσης να μολύνουν τις καλλιέργειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο νόμος επιτρέπει πολύ μικρές ποσότητες φυτοφαρμάκων στις παιδικές τροφές. Αυτό δεν ισχύει για τα πρότυπα HiPP. Στοχεύουμε σε σημαντικά χαμηλότερες οριακές τιμές από αυτές που επιτρέπονται από το νόμο: Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπουμε αυτούς τους υπολειμματικούς ρύπους και, ως εκ τούτου, διεξάγουμε ολοκληρωμένο ποιοτικό έλεγχο σε υψηλό τεχνικό επίπεδο. Τα βαζάκια μας περιέχουν μόνο τέλειες βιολογικές πρώτες ύλες και διαθέτουν τη βιολογική σφραγίδα HiPP.

Οπότε, η βιολογική σφραγίδα HiPP αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο αγνότητας; Πώς είναι ακόμα εφικτό αυτό στις μέρες μας;

Stefan Hipp: Αρχικά, ελέγχουμε δείγματα εδάφους για να δούμε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα χωράφι. Πριν από πολλά χρόνια, κλείσαμε κατ' αποκλειστικότητα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες περιοχών που ταιριάζουν καλύτερα στην καλλιέργεια κάθε είδους λαχανικού. Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης της αμειψισποράς (εναλλασσόμενη καλλιέργεια) στα χωράφια μας. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, συμβουλεύουμε τους βιοκαλλιεργητές μας και συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους. Όταν οι πρώτες ύλες τελικά παραδοθούν, τις δεχόμαστε μόνο εφόσον έχουν περάσει τις εργαστηριακές δοκιμές μας και πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις αγνότητας της HiPP.