Οδηγός αγορών της HiPP στην ΕΕ

Ταξίδια και διακοπές, νέα δουλειά ή ψώνια το Σαββατοκύριακο σε μια κοντινή χώρα της ΕΕ - γονείς με μωρά και νήπια ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Για να τους βοηθήσουμε να βρουν το δρόμο τους γύρω από τη διεθνή μας σειρά HiPP, έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα HiPP που πωλούνται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στον Οδηγό Αγορών στην ΕΕ.

Οι γονείς μπορούν πάντα να βασίζονται στην HiPP: Τα προϊόντα HiPP πληρούν πάντα τις αυστηρές προϋποθέσεις ποιότητας και ασφάλειας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας προς εσάς!

Τι πρέπει να προσέχω όταν χρησιμοποιώ προϊόντα HiPP από άλλη χώρα της ΕΕ;

Σε όλες τις ετικέτες προϊόντων HiPP μπορείτε να βρείτε τις ακόλουθες πληροφορίες:
1. Όνομα προϊόντος
2. Συνιστώμενη ηλικία σίτισης
3. Απεικόνιση των κύριων συστατικών (σε όλες τις ετικέτες τροφίμων απογαλακτισμού)
4. Πληροφορίες που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος

Εάν οι τέσσερις προδιαγραφές είναι ίδιες με το προϊόν HiPP που χρησιμοποιείτε στο σπίτι, θα ξέρετε ότι η σύνθεση του προϊόντος είναι η ίδια.

5. Εάν δεν υπάρχει συσχέτηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις τέσσερις προδιαγραφές, σας συνιστούμε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στη λίστα των συστατικών. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για το παιδί σας.

6. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους της HiPP στην αντίστοιχη χώρα. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην εν λόγω ετικέτα.

Βαζάκια, δοχεία, φρουτοπολτοί – υπάρχει συσχέτιση στις συνταγές;

Οι διάφορες μορφές συσκευασίας, όπως βαζάκια, δοχεία, φρουτοπολτοί, πρέπει να πληρούν διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής και γεμίσματος. Αυτό μπορεί να απαιτεί διαφορετικές συνταγές.

Εάν το αγαπημένο προϊόν του παιδιού σας διατίθεται μόνο σε διαφορετική μορφή συσκευασίας σε άλλη χώρα της ΕΕ, ελέγξτε τη λίστα συστατικών πριν ταΐσετε.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους της HiPP στην αντίστοιχη χώρα. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην εν λόγω ετικέτα.

Υπάρχουν μικρές διαφορές στη λίστα των συστατικών, παρόλο που το προϊόν φαίνεται ίδιο – γιατί συμβαίνει αυτό;

Κατ' αρχήν, η νομοθεσία της ΕΕ ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα συστατικά ενός προϊόντος πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία.
Ωστόσο, μεμονωμένες χώρες της ΕΕ ερμήνευσαν αυτούς τους κανονισμούς κάπως διαφορετικά. Πρέπει να συμμορφωνόμαστε με αυτές τις τοπικές ερμηνείες των κανονισμών όταν προσφέρουμε ένα προϊόν με την ίδια συνταγή σε διαφορετικές χώρες.

Ποιες πιθανές διαφορές υπάρχουν στη λίστα των συστατικών;

Διαφορετική περιεκτικότητα συστατικών (κατά ποσοστό)

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η ποσότητα ορισμένων συστατικών πρέπει να αναγράφεται σε ποσοστό. Αυτό ισχύει για συστατικά που επισημαίνονται είτε στο όνομα του προϊόντος είτε στις απεικονίσεις στην ετικέτα.
Αυτός ο νόμος τίθενται διαφορετικά σε κάποιες χώρες. Σε ορισμένες χώρες, για παράδειγμα, πρέπει να αναγράφεται η ποσότητα όλων των συστατικών που αναγράφονται στην ετικέτα, ενώ σε άλλες χώρες πρέπει να αναφέρονται με αυτόν τον τρόπο μόνο ορισμένα συστατικά που είναι σημαντικά κατά τη γνώμη τους.

Διαφορετική ορολογία στη λίστα συστατικών

Μια άλλη διαφορά στις ετικέτες είναι η διαφορετική ορολογία που χρησιμοποιείται για ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα, η οποία βασίζεται στην νομοθεσία κάθε χώρας. Ορισμένες χώρες απαιτούν πολύ τεχνική ορολογία, ενώ άλλες προτιμούν να χρησιμοποιούν κοινούς όρους. Για παράδειγμα, ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν τον όρο «βιταμίνη C» που είναι αρκετά γνωστός, ενώ άλλες χρησιμοποιούν τον όρο «ασκορβικό οξύ», τον οποίο δεν γνωρίζει κάθε καταναλωτής ως συνώνυμο της βιταμίνης C.

Συνοψίζοντας τα συστατικά στη λίστα συστατικών

Σε ορισμένες χώρες, μια σαφής και συνοπτική λίστα συστατικών είναι πολύ σημαντική. Μία από τις απαιτήσεις που προκύπτουν είναι ότι τα συστατικά πρέπει να εντάσσονται σε έναν όρο και στη συνέχεια να αναφέρονται σε παρενθέσεις, π.χ. βιταμίνες (βιταμίνη Α, νιασίνη, βιταμίνη Ε ...). Άλλες χώρες θέλουν όλα τα συστατικά να αναφέρονται ξεχωριστά και με φθίνουσα σειρά ανάλογα με την ποσότητα τους, π.χ. βιταμίνη Α, ..., νιασίνη, ...,.

Η HiPP φροντίζει να είναι πάντα ενημερωμένη

Τα προϊόντα HiPP επανεξετάζονται και αναθεωρούνται τακτικά.
Οι λόγοι για αυτό είναι:

  • νέα επιστημονικά ευρήματα,
  • νέες νομικές απαιτήσεις,
  • μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Μόλις κυκλοφορήσουν τα νέα/προσαρμοσμένα προϊόντα, ενδέχεται να βρίσκονται προσωρινά στην αγορά της ΕΕ ταυτόχρονα με τις προηγούμενες σειρές.
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αλλαγές στη γκάμα των προϊόντων μας, επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους της HiPP στην αντίστοιχη χώρα. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην εν λόγω ετικέτα.

Τι πρέπει να γνωρίζω όταν αγοράζω προϊόντα απογαλακτισμού HiPP στην ΕΕ;

Η ποικιλία προϊόντων σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι η ίδια με αυτή που ήδη γνωρίζετε ως τώρα. Φυσικά, λαμβάνουμε υπόψη εθνικές διατροφικές συστάσεις ή διατροφικές συνήθειες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βρείτε μικρές διαφορές

Διαφορετικές ηλικίες σίτισης για το ίδιο προϊόν

Λάβετε υπόψη ότι η συνιστώμενη ηλικία σίτισης του προϊόντος που συνήθως αγοράζετε μπορεί να διαφέρει σε άλλη χώρα της ΕΕ. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των συστατικών για να δείτε αν το προϊόν αντιστοιχεί σε αυτό που ήδη γνωρίζετε.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό, επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους της HiPP στην αντίστοιχη χώρα. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην εν λόγω ετικέτα.

Ίδιο προϊόν, διαφορετικό μέγεθος

Τα βαζάκια HiPP διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη καθώς οι διατροφικές συνήθειες ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Το να δίνετε στο παιδί σας ένα επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα μπορεί να θεωρείται παράδοση σε ορισμένες χώρες, άλλες χώρες όμως σερβίρουν μόνο ένα κυρίως γεύμα και όχι κάποιο επιδόρπιο μετά απο αυτό. Τα διαφορετικά μεγέθη βάζων μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε σε διάφορες διατροφικές συνήθειες.

Πολύτιμο φυτικό λάδι σε βαζάκια γεύματος HiPP

Για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μωρά και τα νήπια λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες ακόρεστων λιπαρών οξέων, προσθέτουμε την ποσότητα φυτικού ελαίου στα γεύματά μας με βάση τις προτάσεις των διατροφολόγων μας. Με καθαρά μαθηματικούς όρους, διαφορετικά μεγέθη βάζων μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές ποσότητες κατά ποσοστό. Αυτό, ωστόσο, δεν επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος.

Τι πρέπει να γνωρίζω όταν αγοράζω βρεφική φόρμουλα HiPP στην ΕΕ;

Όσον αφορά τις φόρμουλες , οι συστάσεις για τη διατροφή ποικίλλουν σημαντικά εντός της ΕΕ. Εάν αγοράζετε τρόφιμα εκτός της χώρας προέλευσής σας, συνιστούμε να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις πληροφορίες της συσκευασίας, καθώς ο οδηγός προετοιμασίας και ο οδηγός σίτισης ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους της HiPP στην αντίστοιχη χώρα. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην εν λόγω ετικέτα.

Τα ακόλουθα ισχύουν για όλα τα προϊόντα της HiPP:

Όλες οι βρεφικές φόρμουλες HiPP είναι προσαρμοσμένες για να καλύπτουν τις ειδικές διατροφικές ανάγκες των μωρών, ώστε να λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Για περισσότερα από 50 χρόνια, έχουμε αφιερώσει όλη τη φροντίδα και την εμπειρία μας στην παραγωγή των καλύτερων συνθέσεων – σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της HiPP σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα παρασκευάσματα HiPP είναι εξίσου ασφαλή για τα μωρά όπου κι αν ζουν, καθώς πληρούν όλες τις διατροφικές απαιτήσεις για υγιή βρέφη και νήπια.

Νο1, Νο2, Νο3 Ποια είναι η διαφορά τους;

Οι βρεφικές φόρμουλες γαλάτων κατηγοριοποιούνται ως Νο1, Νο2, Νο3 ανά χώρα. Θα βρείτε αυτήν την κατηγορία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας όλων των τύπων HiPP.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι κατηγορίες ή στάδια ενδέχεται να σχετίζονται με διαφορετικές ηλικίες σίτισης από αυτές που έχετε συνηθίσει στη χώρα σας.

Τα παρασκευάσματα για βρέφη είναι τα παρασκευάσματα σταδίου Νο1. Το μικρό σας μπορεί να πίνει αυτές τις φόρμουλες από τη γέννησή του και μετά. Όσον αφορά τα νούμερα της φόρμουλας Νο2, Νο3, κατά την ανάπτυξη, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνιστώμενη ηλικία σίτισης στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Σχετικά με το άμυλο στη φόρμουλα γάλακτος

Το άμυλο προστίθεται στις φόρμουλες για να γίνουν πιο κρεμώδεις. Σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Αυστρία, προσθέτουμε άμυλο στις φόρμουλες Νο1, καθώς και σε συνταγές που αφορούν βρέφη από έξι μηνών.

Αναφέρουμε επίσης το άμυλο ως ένα από τα συστατικά των σχετικών τύπων HiPP. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε για την ακριβή περιεκτικότητα σε άμυλο στις διατροφικές πληροφορίες στη συσκευασία. Οι φόρμουλες χωρίς άμυλο μπορούν εύκολα να διακριθούν από αυτές που περιέχουν άμυλο, καθώς περιλαμβάνουν μια ετικέτα στη συσκευασία που αναφέρει «μόνο λακτόζη».

Ο οδηγός προετοιμασίας σχετίζεται με τη σύνθεση των HiPP COMBIOTIC®

Οι συνθέσεις HiPP COMBIOTIC® περιέχουν προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά και έναν μοναδικό συνδυασμό πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που είναι εμπνευσμένα από τη φύση. Μεταξύ αυτών των ειδικών συστατικών είναι οι φυσικές καλλιέργειες γαλακτικού οξέος που έγινε η λήψη τους από το μητρικό γάλα.
Ορισμένες χώρες της ΕΕ ορίζουν θερμοκρασία νερού 70°C για την παρασκευή σκευασμάτων. Σε αυτές τις χώρες, δεν προσθέτουμε καλλιέργειες γαλακτικού οξέος καθώς ήταν αποτέλεσμα της αδρανοποίησης τους με το ζεστό νερό.

Οι φόρμουλες HiPP που περιέχουν καλλιέργειες γαλακτικού οξέος επισημαίνονται με αντίστοιχη σημείωση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας. Τα συμπεριλαμβάνουμε και αυτά στη λίστα των συστατικών.

Εάν έχετε απορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους της HiPP στην αντίστοιχη χώρα. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην εν λόγω ετικέτα.