Mπισκοτογλυκό με γιαούρτι

Υψηλή πρόσληψη ενέργειας & πρωτεΐνης
Ειδικά για νήπια.

Nutritional ID

  • Ιδιαίτερα ωφέλιμο για παιδιά με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες (225kcal/ μερίδα 135-140γρ.)
  • Εξαιρετική πηγή ασβεστίου

Mερίδες: 2 γλυκά / 4 μερίδες

Υλικά

  • ½ πακέτο (75g) HiPP Παιδικά μπισκότα (σπασμένα στο μπλέντερ)

  • 35γρ αγνό βούτυρο αγελάδας

  • 1 φύλλo ζελατίνης

  • 360γρ βιολογικό γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο, πλήρες

  • ½ πολτός Hipp-Φρουτοπολτός Φρούτα του δάσους , με μήλο και ροδάκινο (ή όποια άλλη γεύση επιθυμείτε)

  • 35ml Ρόφημα καρύδας, χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα βάλτε τα τριμμένα Παιδικά μπισκότα Hipp και το βούτυρο και ανακατέψτε. Σε 2 τσέρκια (κουπ πατ) διαμέτρου 12cm τοποθετήστε το μείγμα (μπισκότου με βούτυρο) και πατήστε το με ένα κουτάλι να στρωθεί και να πιάσει όλο τον πάτο του τσερκιού. Βάλτε τα τσέρκια στο ψυγείο.

Μαλακώστε το φύλλο ζελατίνης μουλιάζοντας το μέσα σε ένα μπολ με νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ζεστάνετε το ρόφημα καρύδας στους ±50oC.

Κρέμα γιαουρτιού: Χτυπήστε το γιαούρτι σε ένα μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν η ζελατίνα μαλακώσει αφαιρέστε τη από το νερό και τοποθετήστε τη στο σκεύος με το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και να μην υπάρχουν ορατά κομματάκια. Ενσωματώστε το μείγμα (ρόφημα καρύδας και ζελατίνη) μέσα στο γιαούρτι, και απλώστε ομοιόμορφα το τελικό μείγμα (“κρέμα γιαουρτιού») πάνω στην βάση μπισκότου στα τσέρκια. Τοποθετήστε τα τσέρκια στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Με ένα μαχαιράκι ξεκολλήστε το γλυκό από το τσέρκι και τοποθετήστε το με τη βοήθεια σπάτουλας στο πιάτο. Απλώστε ομοιόμορφα φρουτοπολτό HiPP της αρέσκειας σας (περίπου ½ τεμάχιο) και σερβίρετε!

Για τα παιδιά που λατρεύουν το αγνό παραδοσιακό γιαούρτι αλλά και για όσα δεν τους αρέσει....η συγκεκριμένη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη τους! Πανεύκολη, λαχταριστή και ωφέλιμη συνταγή με γιαούρτι, βιολογικά HiPP παιδικά μπισκότα και φρουτοπολτό, η οποία θυμίζει τσίζκεϊκ (cheesecake)!

Μισό (1/2) γλυκό (135-140γρ.) μπορεί να αποτελέσει ένα απολαυστικό υπερθρεμιδικό υπερπρωτεϊνικό πλούσιο σε ασβέστιο υγιεινό σνακ για τα μικρά παιδιά τα οποία απαιτούν υψηλή πρόσληψη ενέργειας και πρωτεΐνης, και γενικότερα ενίσχυση της διατροφικής τους πρόσληψης. Μερίδα 135-140γρ. καλύπτει το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Β1 ενώ παρέχει το 25% της συνιστώμενης πρόσληψης ασβεστίου (110mg Ca/ μερίδα 135-140g). Γνωρίζετε ότι το παιδί σας χρειάζεται 450mg ασβεστίου στην ηλικία των 1-3 ετών;

ToP TiP: Χρησιμοποιείστε αγνό παραδοσιακό γιαούρτι (και όχι τα λεγόμενα «επιδόρπια γιαουρτιού»), το οποίο κατέχει τα πρωτεία ανάμεσα στα τρόφιμα που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση μη θερμικά επεξεργασμένα, δηλαδή τα φυσικά προβιοτικά τρόφιμα! Πλέον είναι γνωστή η σημασία των προβιοτικών (ζωντανοί μικροοργανισμοί) για την ύπαρξη ενός ακμαίου μικροβιώματος. Η διατήρηση της μικροχλωρίδας του εντέρου, το λεγόμενο «εντερικό μικροβίωμα», σε τέλεια ισορροπία επηρεάζει την υγεία του παιδιού σας σε πολλά επίπεδα - προστασία έναντι παθογόνων μικροοργανισμών, απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, βέλτιστη ανάπτυξη και λειτουργία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος (γνωστική λειτουργία, διάθεση κτλ) και άλλα.

Με αγάπη
Χριστίνα Κωστάρα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MMedSci

Διατροφική αξία*/ ανά μερίδα 135-140γρ (1/2 γλυκό): Θερμίδες (Kcal) 225, Λιπαρά (g) 14.5 (εκ των οποίων κορεσμένα 11.5g), Υδατάνθρακες (g) 19 (εκ των οποίων σάκχαρα 9g), Πρωτεϊνες (g) 5, Eδώδιμες ίνες (g) 0.6, Ασβέστιο (Ca) (mg) 110

*Η διατροφικη ανάλυση αφορά την χρήση των συγκεκριμένων υλικών και ποσοτήτων που δίνονται στην συνταγή

Σερβίρεται το κατάλληλο μέγεθος ανάλογα με την ηλικία και την ανάπτυξη του παιδιού σας.