Βασική σειρά HiPP Babysanft – φροντίδα για ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα με τάση ατοπίας

Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα;

Η ατοπική δερματίτιδα είναι η πιο συχνή πάθηση της επιδερμίδας κατά την παιδική ηλικία και έχει σημειώσει πενταπλάσια αύξηση τα τελευταία 50 χρόνια.

Πρόκειται για μη μεταδοτική χρόνια δερματοπάθεια ή χρόνια υποτροπιάζουσα δερματοπάθεια. Τα κύρια χαρακτηριστικά της ατοπικής δερματίτιδας είναι η ξηρότητα, η ερυθρότητα και το έκζεμα και συχνά ο έντονος κνησμός.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Το καλό είναι ότι πολλά παιδιά εμφανίζουν μόνο μια ήπια μορφή της πάθησης. Για την εν λόγω ήπια μορφή, η οποία συχνά αναφέρεται ως «ευαίσθητο, ξηρό δέρμα», χρησιμοποιείται η αποκαλούμενη «βασική θεραπεία». Αυτή περιλαμβάνει τακτική φροντίδα της επιδερμίδας με κατάλληλα προϊόντα που παρέχουν στην επιδερμίδα τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται και κυρίως ενυδάτωση.

Πολλοί ασθενείς με ήπιας μορφής ατοπική δερματίτιδα καθώς και άτομα με επιδερμίδα με τάση ατοπίας δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιούν προϊόντα περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας (φαρμακευτικά προϊόντα). Μπορούν κατά κανόνα να χρησιμοποιούν και άλλα προϊόντα περιποίησης, τα οποία πρέπει να είναι όμως δερματολογικά ελεγμένα και να μην περιέχουν τυχόν ουσίες που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για το εν λόγω ζήτημα.

HiPP Babysanft – προϊόντα δερματολογικά ελεγμένα για χρήση σε ιδιαίτερα ευαίσθητες επιδερμίδες με τάση ατοπίας

Προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα των προϊόντων HiPP Babysanft για ιδιαίτερα ευαίσθητες επιδερμίδες, τα ακόλουθα προϊόντα από τη βασική σειρά HiPP Babysanft υποβλήθηκαν σε δερματολογικό έλεγχο ανεκτικότητας:
HiPP Babysanft Washing Gel, Care Cream.

Αποτέλεσμα: όλα τα προϊόντα HiPP Babysanft που ελέγχθηκαν παρουσίασαν εξαιρετική ανεκτικότητα και κρίθηκαν κατάλληλα για τη βασική φροντίδα της ιδιαίτερα ευαίσθητης επιδερμίδας και της επιδερμίδας με τάση ατοπίας.

Ως εκ τούτου, τα δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα HiPP Babysanft δεν είναι κατάλληλα μόνο για την καθημερινή φροντίδα της υγιούς βρεφικής επιδερμίδας αλλά είναι πολύ καλά ανεκτά και στην περίπτωση της ιδιαίτερα ευαίσθητης επιδερμίδας με τάση ατοπίας.