Μενού

1956: Πρωτοπόρος στην βιολογική καλλιέργεια

Ταυτόχρονα με την πρώτη βιομηχανική παραγωγή παιδικών τροφών, ο Georg Hipp ξεκίνησε το 1956, με την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών σε φυσικό έδαφος και χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Εντυπωσιασμένος από την ιδέα του Ελβετού πρωτοπόρου, Δρ. Hans Müller, ιδρυτή της βιολογικής γεωργίας, ο  Georg Hipp έθεσε ένα στόχο: να παράγει υγιεινές και νόστιμες παιδικές τροφές από βιολογικές πρώτες ύλες.

Το οικογενειακό αγρόκτημα Ehrensberg κοντά στο Pfaffenhofen μετατράπηκε στη συνέχεια σε φάρμα βιολογικής παραγωγής. Ο υιός Claus και τα δύο αδέλφια του, Georg και Paulus, ανέλαβαν την διαχείριση το 1967 και βήμα προς βήμα ανέπτυξαν την ιδέα της βιολογικής γεωργίας.

Ως πρωτοπόρος της βιολογικής γεωργίας, ο Claus Hipp μετέβαινε ο ίδιος προσωπικά από γεωργό σε γεωργό για να συμβάλει στο δύσκολο έργο της ευαισθητοποίησης. Σταδιακά κατάφερε να πείσει τους αγρότες για την ιδέα του, και κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίκτυο βιολογικών εκμεταλλεύσεων.