Καλλιέργεια Λαχανικών

Τα βιολογικά λαχανικά μας καλλιεργούνται όπως προορίζεται από τη η φύση

Απαγορεύονται οι χημικοί και συνθετικοί ψεκασμοί.

Κατά παράδοση αφαιρούμε τα ζιζάνια με μηχανικό τρόπο, ή ακόμα και με το χέρι. Προστατεύουμε τους ωφέλιμους οργανισμούς και απομακρύνουμε τους επιβλαβείς οργανισμούς με εξελιγμένες μεθόδους φύτευσης. Για παράδειγμα, με την τοποθέτηση κάποιων φυτών στις παρυφές ενός αγροτεμαχίου που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τα σκαθάρια. 

Προκειμένου να αποφύγουμε τον περονόσπορο στις πατάτες σκορπίζουμε σκόνη πετρωμάτων που  ενισχύει το φυτό και έχει ένα υγροσκοπικό αποτέλεσμα. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τεχνητά λιπάσματα . Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η συγκομιδή σπανακιού είναι μικρότερη, αλλά έχει πολύ λίγες νιτρικές ουσίες.

Τα καρότα μας φυτεύονται σε τοποθεσίες οι οποίες είναι εκτεθειμένες στον άνεμο.  Έτσι ο άνεμος μπορεί στην κυριολεξία να καθαρίσει τις σειρές.  Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος αποτροπής των μυκητιάσεων και των προσβολών από βλαβερούς οργανισμούς.

Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Συνέντευξη σχετικά με τη Σφραγίδα Βιολογικής Ποιότητας της HiPP

Τι σημαίνει βιολογικά προϊόντα? Απαντήσεις από τον καθηγητή Dr. Claus Hipp