Τι πρέπει να κάνετε για την δυσκοιλιότητα;

Σχεδόν κάθε μέλλουσα μητέρα έχει πρόβλημα με την πέψη της.   Τα συχνά παράπονα αφορούν σκληρά κόπρανα και δυσκοιλιότητα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό.  Αφενός, ευθύνονται οι ορμόνες καθότι εμποδίζουν τους μύες του εντέρου με αποτέλεσμα αυτοί να κινούνται πιο αργά. Αφετέρου, η μήτρα διαστέλλεται και απλώς σπρώχνει το έντερο στην άκρη. Και τέλος, πολλές έγκυοι γυναίκες απλά δεν πίνουν αρκετά υγρά. 

Αντί των 1,5 έως 2 λίτρων που συνιστώνται, πολλές μέλλουσες μητέρες πίνουν μόλις τη μισή ποσότητα, ή ακόμη και καθόλου. Το να ζητάει κανείς ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό θα πρέπει να γίνει δεύτερη φύση. Τα αφεψήματα φρούτων και βοτάνων ενισχύουν επίσης την χώνευση.

Η διατροφή μπορεί να κάνει πολλά για να σας βοηθήσει να επαναρρυθμίσετε την πέψη σας. Αυτό που χρειάζεστε τώρα είναι φυσική εντερική υποστήριξη. Η μαγική λέξη είναι οι εδώδιμες ίνες. Αυτές περιέχονται σε προϊόντα ολικής αλέσεως, μούσλι, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σε συνδυασμό με τα υγρά διογκώνονται και μαλακώνουν το περιεχόμενο των εντέρων. Μπορείτε επιπρόσθετα να διεγείρετε τη χώνευσή σας με τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος που βρίσκονται σε προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού.

Ήρεμα αθλήματα αντοχής επίσης διεγείρουν τη λειτουργία του εντέρου και συμβάλουν στην καλύτερη πέψη. Εάν τα μέτρα αυτά εξακολουθούν να μην έχουν επιτυχία  θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό!