Ροφήματα

Πόσο θα πρέπει να πίνει ένα νήπιο;

Στα νήπια πρέπει να δίνετε περίπου  100-150 ml να πίνουν από ένα φλιτζάνι με κάθε γεύμα.  Η συνολική ημερήσια ποσότητα ποτού θα πρέπει να είναι περίπου 1 λίτρο. Η δίψα του παιδιού σας μπορεί φυσικά να ποικίλει: όταν το παιδί σας είναι πολύ δραστήριο ή όταν κάνει πολλή ζέστη έξω, το παιδί σας θα χρειαστεί περισσότερο.

Ποια ροφήματα συνιστώνται;

Το νερό είναι το πιο κατάλληλο (πόσιμο νερό της βρύσης ή μεταλλικό νερό όπως HiPP Βρεφικό Νερό  ) αφεψήματα από βότανα ή φρούτα χωρίς ζάχαρη για να ξεδιψάνε τα παιδιά. Πού και πού μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί αραιωμένους χυμούς φρούτων σε αναλογία 1 μέρος χυμό και 2 μέρη νερό ή τσάι. Μπορείτε κι εσείς να αναμίξετε αραιωμένο χυμό με τη χρήση 100 % χυμού φρούτων και νερό της βρύσης ή μεταλλικό νερό.

Το παιδί μου είναι τώρα αρκετά μεγάλο για να καταναλώνει ανθρακούχα ποτά;

Τις περισσότερες φορές, τα ανθρακούχα ποτά και τα αναψυκτικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και παρέχουν πολλή ενέργεια, ενώ η περιεκτικότητά τους σε φρούτα που προσφέρουν βιταμίνες και μέταλλα είναι μάλλον μικρή ή ανύπαρκτη. Ως εκ τούτου, ούτε αυτά ούτε και τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, είναι κατάλληλα για να ξεδιψάει το παιδί.

Έχετε άλλες επιπλέον ερωτήσεις;


Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση:
info(at)@mailhippgreece(dot).gr