Πρόγραμμα Διατροφής: Από τον 7ο μήνα

Μετά από περίπου 6 μήνες μερικά μωρά βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια. Μπορούν επίσης να μετακινούν τη γλώσσα τους και ολόκληρο το στόμα τους καλύτερα. Από τον 8ο  μήνα έρχεται η ώρα να τα κάνετε να συνηθίσουν τα πρώτα τους μικρά κομματάκια στο φαγητό. 

Νωρίς το πρωί: Το πρώτο πρωινό γάλα εξακολουθεί να είναι το καλύτερο γεύμα. Θηλάστε το μωρό σας ή προετοιμάστε γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας HiPP 2 Follow-on. Το γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των μεγαλύτερων μωρών. Από τον 8ο μήνα το μωρό σας μπορεί να μάθει να πίνει γάλα από ένα φλυτζάνι. Αυτό προωθεί την ανάπτυξη και είναι καλύτερο για τα δόντια. 

Αργότερα το πρωί: Αργότερα το πρωί μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε ή να δίνετε Παρασκεύασμα Βρεφικού Γάλακτος HiPP. Εάν το μωρό σας είναι πολύ πεινασμένο, μπορείτε να προσφέρετε κάποια επιπλέον Φρούτα & Δημητριακά HiPP. Αυτά τα γεύματα χωνεύονται εύκολα, και λόγω των δημητριακών είναι και χορταστικά.

Μεσημέρι: Από τον 8ο μήνα μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας τα μενού μας για  βρέφη ηλικίας από τον 8ο μήνα. Αυτά περιλαμβάνουν τρυφερά, μικρά κομματάκια για να ενθαρρύνουν το μωρό σας να μασήσει. Η εκπαίδευση στη μάσηση είναι σημαντική για την ανάπτυξη του βρέφους και για την ομιλία. Οι μερίδες είναι μεγαλύτερες για αυτή την ηλικιακή ομάδα, καθώς το μωρό σας χρειάζεται περισσότερο φαγητό για να χορτάσει. 

Το απόγευμα: Οι βρεφικές κρέμες δημητριακών-φρούτων είναι ιδανικές για το απόγευμα. Τα HiPP Φρούτα και Φρούτα & Δημητριακά είναι πλέον διαθέσιμα με κομματάκια για βρέφη από τον 8ο μήνα και μετά. Νέες ποικιλίες φρούτων εξασφαλίζουν ακόμη περισσότερες γεύσεις. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μια βρεφική κρέμα χρησιμοποιώντας τις Βιολογικές Νιφάδες Δημητριακών HiPP και τα Ήπια Φρούτα. (Σχετικές οδηγίες στις συσκευασίες των βρεφικών κρεμών δημητριακών.) 

Από τον 7ο μήνα υπάρχουν περισσότερες επιλογές για σνακ. Τώρα μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας HiPP Φρούτα & Γιαούρτι ή HiPP Ντουέτο Φρούτων - φρούτα με γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και τυριού.

Το βράδυ: Θα βρείτε επίσης νέες ποικιλίες της HiPP Good Night χωρίς πρόσθετη ζάχαρη σε βαζάκια ή σε βρεφικές κρέμες γάλακτος που αναμειγνύονται, τα οποία έχουν μια ελαφρώς χονδροειδή δομή, καθώς και αρκετές νέες γεύσεις από τον 8ο μήνα.

Ποτά: Με το τρίτο γεύμα απογαλακτισμού, το αργότερο, θα πρέπει να προσφέρετε κάτι στο μωρό σας για να πίνει μαζί με κάθε γεύμα. Βρεφικό νερό και τσάι χωρίς γλυκαντικές ουσίες, ούτε ζάχαρη, βιολογικό τσάι & χυμός ή αραιωμένοι χυμοί φρούτων είναι τα πλέον κατάλληλα. 

 

Συχνές ερωτήσεις

Το μωρό μου δεν έχει ακόμη δόντια. Μπορεί να εξακολουθήσει να τρώει γεύματα με στερεά κομμάτια; 
Ναι, γιατί τα κομμάτια είναι τόσο μικρά που τα μωρά μπορούν να τα μαλακώσουν χρησιμοποιώντας απλά το σαγόνι τους.

Στο μωρό μου δεν αρέσει το χονδροειδές φαγητό ακόμα. Τι μπορώ να κάνω;
Συνεχίστε να το ταΐζετε πολτοποιημένα μενού και να προσθέτετε σταδιακά όλο και περισσότερα από το μενού για βρέφη από τον 8ο μήνα.

Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι μία μερίδα; 
Τα βαζάκια μας από τον 8ο μήνα είναι ανάλογα με τις ηλικίες σε μερίδες που τρώγονται από τα περισσότερα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν και παιδιά που τρώνε λίγο περισσότερο ή που χορταίνουν με λιγότερο. Είναι απολύτως φυσιολογικό η όρεξη του μωρού σας να έχει ορισμένες διακυμάνσεις. Εάν το μωρό σας είναι πολύ πεινασμένο, προσφέρετε του φρούτα ως επιδόρπιο.

 

Συμβουλές για υγιή δόντια:

  • Βεβαιωθείτε για την τακτική οδοντιατρική φροντίδα  από το πρώτο κιόλας δόντι
  • Πριν από την ώρα του ύπνου: όχι άλλο φαγητό μετά το βούρτσισμα των δοντιών
  • Ποτέ μην αφήνετε μπιμπερό με γάλα ή τσάι ως κάποιο είδος πιπίλας ή για υποβοήθηση του ύπνου
  • Πάντα να κρατάτε εσείς το μπιμπερό και να αφήνετε το μωρό να ξεδιψά γρήγορα
  • Βοηθήστε τα μωρά να συνηθίσουν να πίνουν από το φλυτζάνι από την ηλικία των 8 μηνών

Για να βρείτε τη σωστή ομάδα προϊόντων HiPP, αναζητήστε τους ακόλουθους κωδικούς χρωμάτων στα ράφια των καταστημάτων: