Ποιες τροφές απογαλακτισμού είναι κατάλληλες για το μωρό μου, και πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων με έξι μηνών του μωρού, το μητρικό γάλα ή το HiPP 1 Combiotic® είναι απολύτως επαρκή για να προμηθεύσουν στο μωρό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Όσον αφορά την εισαγωγή στις τροφές απογαλακτισμού, σημερινά επιστημονικά ευρήματα κάνουν τις ίδιες συστάσεις όπως και για τα παιδιά χωρίς αυξημένους κίνδυνους αλλεργίας.

Ενεργήστε σύμφωνα με την ανάπτυξη του παιδιού σας και αρχίστε να χρησιμοποιείτε τροφές απογαλακτισμού το νωρίτερο από τον 4ο μήνα, και το αργότερο από τον 6ο μήνα. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για να μάθετε περισσότερα. Καθυστερώντας να ξεκινήσετε τη χορήγηση τροφών  απογαλακτισμού δεν προσφέρετε καλύτερη προστασία από αλλεργίες.

Όσον αφορά την επιλογή των τροφών απογαλακτισμού, η σύγχρονη επιστήμη δεν θέτει περιορισμούς πλέον όσον αφορά την πρόληψη των αλλεργιών. Ωστόσο, ίσως είναι καλή ιδέα - ειδικά με τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ορισμένους αλλεργικούς κινδύνους - να εισαγάγετε τις τροφές απογαλακτισμού βήμα-προς-βήμα. 

Αποδεδειγμένα εύπεπτα όταν ξεκινάμε με τις τροφές απογαλακτισμού

Ξεκινήστε με απλά προϊόντα. Μετά επεκτείνετε το μενού βήμα προς βήμα (δείτε: Πώς λειτουργεί η ιδέα της σταδιακής διατροφής της HiPP;). Με αυτό τον τρόπο, το μωρό σας έχει αρκετό χρόνο για να εξοικειωθεί με τα νέα συστατικά ένα προς ένα, και μπορείτε να εντοπίσετε ποια συστατικά ακριβώς προκαλούν ή όχι οποιοδήποτε πρόβλημα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή στις τροφές απογαλακτισμού είναι διαθέσιμες εδώ.